مواد لازم:(برای 4 نفر)
سیب زمینی: 6عدد
تخم مرغ: 3 عدد
گوشت چرخکرده: 200گرم
پیاز: 1عدد
آرد سوخاری: 5 قاشق سوپخوری
جعفری خرد شده: 5 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: 1قاشق غذاخوری
نمک: به مقدار لازم
فلفل و زردچوبه یا ادویه فلافل عطاری گلابفروش : به مقدار لازم
طرز تهیه:
در ابتدای کار سیب زمینی ها را شسته و درون یک قابلمه حاوی آب قرار میدهیم، سپس اجازه میدهیم سیب زمینی ها درون آب جوش بمانند تا پخته شوند. در این فاصله پیاز را با دندانه های ریز رنده، رنده کرده و یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار میدهیم. در ادامه مقداری روغن به تابه اضافه کرده و بلافاصله پیاز را به تابه میافزاییم، سپس تفت میدهیم تا پیاز سرخ شود.
در ادامه گوشت چرخ کرده را به همراه ادویه فلافل به تابه اضافه کرده و تفت میدهیم تا کاملا سرخ شود، سپس رب گوجه فرنگی را به تابه میافزاییم.
در این مرحله رب گوجه فرنگی را تفت میدهیم تا بوی خامی آن گرفته شود، سپس مقداری نمک به تابه اضافه میکنیم. زمانی که گوشت چرخ کرده کاملا پخت، تابه را از روی حرارت برداشته و اجازه میدهیم مواد گوشتی کاملا خنک شوند.
حالا سیب زمینی های پخته شده را از قابلمه خارج کرده و پوست آنها را جدا میکنیم، سپس اجازه میدهیم کاملا خنک شوند. در ادامه سیب زمینی ها را درون یک کاسه نسبتا بزرگی به صورت ریز رنده میکنیم.
در این مرحله جعفری را شسته و به صورت ریز خرد میکنیم، سپس به همراه تخم مرغ، پودر سوخاری و مقداری نمک به کاسه اضافه کرده و به خوبی ورز میدهیم تا مواد ترکیب و یکدست شوند.
حالا یک تابه مناسب روی حرارت ملایم گذاشته و مقداری روغن مایع به آن میافزاییم، سپس 1 قاشق از مواد سیب زمینی برداشته و در دست فرم میدهیم. در ادامه مقداری از مواد گوشتی در مرکز سیب زمینی میریزیم.
در ادامه مجددا 1 قاشق از مخلوط سیب زمینی روی مواد میانی ریخته و کوکو را گرد میکنیم تا مواد گوشتی پنهان شود. حالا کوکو را کمی تخت کرده و درون تابه میچینیم، سپس به همین ترتیب ادامه میدهیم تا مواد تمام شوند.
در این مرحله کوکو سیب زمینی ها را به خوبی سرخ کرده و روی دستمال آشپزخانه قرار میدهیم تا روغن اضافی شان کاملا کشیده شود. در نهایت کوکوها را به همراه گوجه فرنگی، خیارشور و دوغ سرو میکنیم. نوش جان