مواد لازم:(برای 4 نفر)
ماکارونی: 1 بسته
پیاز: 1عدد متوسط
گوشت چرخکرده: 200گرم
ادویه ماکارونی عطاری گلابفروش: مقدار لازم
رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری سرپر
قارچ: چند عدد اختیاری
طرز تهیه:
برای تهیه سس ماکارونی ابتدا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و مقداری روغن به تابه اضافه میکنیم. پس از اینکه روغن داغ شد، پیاز خرد شده را به تابه اضافه میکنیم.
پس از اینکه پیاز سبک و شیشه ای شد، گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند. در ادامه نمک و ادویه ماکارونی عطاری گلابفروش را اضافه میکنیم و ترکیب میکنیم.
پس از اینکه ادویه ها با دیگر مواد ترکیب شدند، قارچ ها را میشوییم، سپس به صورت ورقه ای یا نگینی نازک خرد میکنیم و به تابه اضافه میکنیم. حالا قارچ را به خوبی تفت میدهیم تا آب اضافی آن کشیده شود و کمی سرخ شود.
در آخر وسط تابه را باز میکنیم و رب گوجه فرنگی را اضافه میکنیم. رب گوجه فرنگی تاثیر به سزایی در رنگ ماکارونی دارد و به همین دلیل باید به خوبی سرخ شود. پس از اینکه رب گوجه فرنگی سرخ شد، آنرا با دیگر مواد به خوبی ترکیب میکنیم.
پس از اینکه سس ماکارونی آماده شد، آنرا از روی حرارت کنار میگذاریم.
یک قابلمه را آب پر میکنیم و روی گاز میگذاریم و میگذاریم تا آب جوش بیاید، سپس 1قاشق غذاخوری نمک،1 قاشق زردچوبه و1 قاشق غذاخوری روغن مایع به آب جوش اضافه میکنیم.
در این مرحله ماکارونی را به صورت سالم، یا اینکه از وسط نصف میکنیم و درون آب جوش قرار میدهیم تا نرم شود. حدود ۵ تا ۷ دقیقه زمان برای نرم شدن ماکارونی لازم است. پس از گذشت این زمان ماکارونی را آبکشی میکنیم.(نکته در زمانی که ماکارونی را داخل قابلمه قرار میدهید با کفگیر هم بزنید و رشته های ماکارونی را از هم جدا کنید تا به هم نچسبد ولی نه در حدی که له شود)
در این مرحله کمی روغن ته قابلمه ای که برای پخت ماکارونی در نظر گرفته ایم میریزیم. حالا ته دیگ را درون قابلمه قرار میدهیم. برای ته دیگ ماکارونی به سلیقه خود میتوانیم از نان لواش یا سیب زمینی اسلایس شده استفاده کنیم.
حالا کمی ماکارونی روی ته دیگ میریزیم تا آنرا بپوشاند، سپس از مقداری از سس ماکارونی را اضافه میکنیم. به همین شکل ماکارونی و سس آن را به صورت لایه به لایه درون قابلمه میریزیم تا مواد تمام شوند. سپس درب قابلمه را میبندیم.
حالا یک شعله پخش کن روی حرارت ملایم قرار میدهیم و قابلمه را روی شعله پخش کن قرار میدهیم تا ته دیگ ماکارونی نسوزد. برای پخت ماکارونی حدود 45 دقیقه زمان لازم است. در پایان ماکارونی را با سس درون قابلمه ترکیب میکنیم، سپس سرو میکنیم.