طرز تهیه قیمه مجلسی ,

menuordersearch
attari-golabforoosh.ir
۱۴۰۱/۶/۱ سه شنبه
(0)
(0)
طرز تهیه قیمه مجلسی
طرز تهیه قیمه مجلسی

مواد لازم:(برای 4 نغر)

لپه: 250 گرم

پیاز متوسط: 2 عدد

لیمو عمانی: 4 عدد

روغن مایع: به اندازه ی کافی

سیب زمینی درشت: 2 عدد

گوشت خورشتی: 400 گرم

زعفران دم کرده: 1 قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی: 3 قاشق غذاخوری

ادویه قیمه عطاری گلابفروش: به میزان دلخواه

طرز تهیه:

 

آماده سازی لپه:برای تهیه قیمه بهتر است حدود 2 ساعت قبل از شروع آشپزی لپه ها را در یک کاسه آب بخیسانید و هر 30 دقیقه یک بار آب شان را تعویض کنید و برای اینکه بوی بد لپه از بین برود بهتر است لپه ها را داخل قابلمه ریخته و روی آن مقداری آب بریزید و چندتا جوش که خورد کف روی آن را بگیرد و آبکش کنید.

برای شروع آشپزی پیازها را به صورت ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز کمی نرم شود سپس مقداری زردچوبه به پیاز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زردچوبه و پیاز یکدست شوند. در همین حین گوشت خرد شده را اضافه کنید و پس از کمی تفت دادن لپه ها را اضافه کنید و با دیگر مواد تفت دهید. در این مرحله تفت دادن مواد را تا زمانی که گوشت و لپه سرخ شوند باید ادامه دهید.

زمانی که رنگ گوشت تغییر کرد رب گوجه فرنگی را به دیگر مواد اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا رب گوجه فرنگی سرخ شود. این کار علاوه بر اینکه بوی خامی رب را می‌گیرد باعث می‌شود خورش رنگ بهتری در پایان پخت داشته باشد.

پس از اینکه رب گوجه فرنگی را به خوبی تفت دادید چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و با حرارت ملایم اجازه دهید گوشت و لپه به طور کامل بپزند. در این مرحله لیمو عمانی ها را با چنگال سوراخ کنید و به مدت 1 ساعت در یک لیوان آب قرار دهید.

این کار باعث می‌شود تلخی لیمو عمانی گرفته شود و طعم خورش را تلخ نکند یا می‌توانید لیموعمانی ها را از وسط به دو نیم کرده و هسته لیمو را جدا کنید. پس از اینکه گوشت و لپه به طور کامل پخت لیمو عمانی ها ونمک و ادویه قیمه عطاری گلابغروش را به خورش اضافه کنید.

حالا باید خورش را روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید تا به آرامی جا بیفتد. پس از اینکه خورش تقریبا آماده شد زعفران دم کرده و مقداری دارچین را به آن اضافه کنید.

در مرحله پایانی باید سیب زمینی را آماده کنید. برای این منظور سیب زمینی ها را به صورت خلالی یکدست خرد کنید و با آب سرد بشویید تا نشاسته اضافی روی سیب زمینی ها پاک شود.

در مرحله بعدی سیب زمینی ها را آبکشی کنید و با یک دستمال تمیز خشک کنید. یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید. اجازه دهید روغن به حد کافی داغ شود سپس سیب زمینی ها را درون روغن سرخ کنید.

پس از اینکه سیب زمینی ها را سرخ کردید آنها را کنار بگذارید تا خورش کاملا آماده شود. پس از اینکه خورش به خوبی جا افتاد آنرا در ظرف خورشت خوری بکشید و با سیب زمینی سرخ شده تزیین کنید. در پایان خورش قیمه را با برنج سرو کنید.

نکته:

از نکات مهم تهیه خورش جا افتاده پخت آرام با شعله ملایم است.

افزودن کمی گلاب طعم و مزه بسیار خوبی به قیمه می‌دهد.

بهتر است از گوشت سردست گوسفند استفاده کنید اما بعضی ها طبق ذائقه از گوشت گوساله نیز استفاده می‌کنند.

در صورتی که می‌خواهید از گوشت مرغ در قیمه خود استفاده کنید کافیست 400 گرم گوشت خورشتی را از مواد لازم حذف کنید و به جای آن 600 گرم گوشت مرغ اضافه کنید. مراحل پخت خورش با گوشت قرمز و مرغ تفاوتی ندارد.

 

 

 

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

aparatgooglefacebooktwiteryou
logo

آدرس: مینودر میدان گلها بلوار 22 بهمن رو به روی مخابرات رسالت خیابان 12 فروردین شمالی پشت مسجد امام هادی بازارچه میلاد سبز
شماره تماس:09102899883